Istra ponovno, petu godinu za redom, proglašena najjačom maslinarskom regijom na svijetu
Porečka maslina rođena i njegovana pod istarskim suncem, stoljećima upija svu blagodat tla i podneblja, nesebično i bogato uzvraća maslinovim uljem najviše kakvoće, koje bogatstvom okusa i mirisa oplemenjuje svako jelo. U Agrolaguni je do danas zasađeno 65 000 stabala na površini od 220 ha odakle se u dobrim godinama dobije 130 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Sve se masline prerađuju u vlastitoj uljari uz primjenu suvremene agrotehnike i tehnologije proizvodnje (hladni postupak prerade izravno iz ploda masline u roku 8 sati, čuvanje i skladištenje ulja u inoks bačvama).
OL Istria
Ekstra djevičansko maslinovo ulje Agrolagune godinama je sinonim i standard kvalitete za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade koje to ulje osvaja iz godine u godinu. Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobiva se ekstra djevičansko maslinovo ulje .U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stoljetna tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.
U proizvodnji maslinovih ulja danas su apsolutni trend sortna maslinova ulja. Poput vina, i ulje se može proizvesti kao jednosortno ili kao kupaža više sorti. Pritom posebnu pažnju valja posvetiti karakteristikama ulja od pojedine sorte i upotrijebiti maštu i znanje kako bismo ga sljubili s pojedinim jelima. Pod imenom Ol Istria nlaze se sortna maslinova ulja Picholine, Pendolino, Ascolana, Leccino te autohtona sorta Istarska bjelica, te ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno odabirom nekoliko sorti maslina izvanredne kvalitete.